Един амбициозен психиатър на име Викрам Пател осъзнава, че в родната му

...
Един амбициозен психиатър на име Викрам Пател осъзнава, че в родната му
Коментари Харесай

Методът на хартиената салфетка подобрява психичното здраве

Един упорит психиатър на име Викрам Пател осъзнава, че в родната му Индия (както и на множеството места по света) няма експерти по психологично здраве, които да работят с хората, които се нуждаят от помощ. Затова той започва организация, която образова хората в техниките на когнитивно-поведенческата терапия. След триседмичен семинар стажантите се връщат в общността си, с цел да оказват помощ на хората, които страдат от меланхолия, алкохолизъм и други разстройства. Накратко, Викрам основава непрофесионални психически служащи. Две скорошни изследвания демонстрират, че неговите старания имат резултат.

Проблемът, който Викрам преглежда – неналичието на налична грижа за психологичното здраве – напълно не се лимитира до Индия. Доклад на Световната здравна организация предвижда, че до 2030 година депресията ще бъде водещата причина за болесттите в международен мащаб.

Колкото и да са уверени в цената на професионалната терапия, психолозите са наясно, че е нужно доста повече, с цел да се борим дейно с разпространяването на психологичните разстройства и напрежението в идващите генерации. Всички ние – родители, учители и възпитатели, е нужно да усвоим някои базисни техники, основани на научни проучвания, които ще оказват помощ за психологичното благостояние на децата ни.  

За тази цел организацията GoZen стартира няколко начинания, първата от които е известна като „ Методът на хартиената салфетка “. Всяка седмица тя предлага друго предизвикателство, за което е нужна единствено хартиена салфетка и химикалка. Целта е всеки да преподаде тази техника на различен човек и да го помоли да направи същото на собствен ред. 

Научете повече за метода на хартиената салфетка на уеб страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР